ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Το 1987 ιδρύθηκε το  δημοτικό παγοδρόμιο στην Χαλκίδα και αμέσως μετά ιδρύθηκε το σωματείο Άβαντες το οποίο εγγράφηκε στην Ελληνική Ομοσπονδία Παγοδρομιών. Κατόρθωσε στα πρώτα 2 χρόνια να συγκεντρώσει πάνω από 200 παιδιά  στα αθλήματα του χόκεϋ επί πάγου, του καλλιτεχνικού πατινάζ και των δρόμων ταχύτητας, και μετείχε σε όλα τα Πρωταθλήματα της Ομοσπονδίας από το 1989 μέχρι και έπειτα.

Όταν έκλεισε το παγοδρόμιο στην Χαλκίδα, το σωματείο, με τροποποίηση του καταστατικού του, άλλαξε έδρα και ήρθε στην Αθήνα όπου υπήρχαν 2 παγοδρόμια εν λειτουργία. Στα πρώτα χρόνια μετά το 2000, οι αθλητές της Χαλκίδας για να μπορούν να προπονούνται, μετακινούνταν με τρένο ή λεωφορείο από την Χαλκίδα στα παγοδρόμια της Αθήνας, αλλά σταδιακά , λόγω της απόστασης, οι περισσότεροι αθλητές ήταν πλέον μόνο από την Αθήνα.

Στην αθλητική του πορεία, το Σωματείο Άβαντες στο άθλημα του χόκεϋ επί πάγου είχε τα πρώτα χρόνια από 4η έως 6η θέση στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και πολύ καλές θέσεις στους δρόμους ταχύτητας και στο καλλιτεχνικό πατινάζ. Από το 2008 και έπειτα, σταθεροποιήθηκε στην 3η θέση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στο χόκεϋ και μέχρι και το 2009 λειτουργούσε και το τμήμα καλλιτεχνικό πατινάζ αλλά λόγω της μη χρηματοδότησης από την ΓΓΑ και της οικονομικής αδυναμίας για πρόσληψη προπονητή καλλιτεχνικού πατινάζ κατά τα έτη εκείνα, το τμήμα αυτό ατόνησε και το κύριο βάρος δόθηκε στο χόκεϋ επί πάγου που κατάφερε 5 αθλητές του να είναι στην Εθνική ομάδα του 2011.

Πλέον όμως, από το 2015 και έπειτα, δίνεται μεγάλη βαρύτητα εξίσου στα αθλήματα του καλλιτεχνικού πατινάζ και του χόκεϋ επί πάγου ώστε να υπάρξει και πάλι γρήγορη ανάκαμψη και στα δύο αθλήματα και συμμετοχή της Ελλάδας και πάλι σε διεθνή πρωταθλήματα.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

  • Πρόεδρος: Παναγιώτα Κοντογεώργου
  • Αντιπρόεδρος: Αναστάσιος Κατσαρός
  • Γεν.Γραμματέας: Ιωάννης Παπαδόπουλος
  • Ταμίας: Μιχαήλ Κουλούρης
  • Έφορος: Ειρήνη Ευθυμάκη
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
facebook
twitter
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων